یکی از نیازهای که در دنیای شبکه وجود دارد آموزش طراحی شبکه های کامپیوتری است دنیا روزبهروز به سمت دیجیتالی شدن پیش میرود. نیاز به دانش و علم شبکه های کامپیوتری یکی از نیازهای روز دنیا محسوب میشود که میتواند زمینه ورود بسیاری از مشاغل شود. به همین دلایل نیاز به آموزش طراحی شبکه های کامپیوتری دیده میشود. رشته شبکه یکی از رشتههای دانشگاهی است که خود دارای شاخههای مختلفی است. تخصص در هرکدام از آنها نیازمند گذراندن دورههای مختلف و آموزشهای لازم است.
طراحی شبکه های کامپیوتری یکی از تخصصهای رشته شبکه بهحساب میآید که میتوان با گذراندن آموزشها و دورههای لازم میتوان بهعنوان کارشناس شبکه به این شغل وارد شد و کسب درآمد کرد. در ادامه مطلب اطلاعاتی در خصوص آموزش طراحی شبکههای کامپیوتری بهطور کامل بحث خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
همه چیز در مورد کارشناس شبکه
امروزه بسیاری از شرکتها به دنبال جذب کارشناس شبکه هستند؛ پس آن را باید بهعنوان یک شغل پر تقاضا معرفی کرد. این شغل به حوزه مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات مربوط است و یکی از گرایشهای رشته شبکه است.
کارشناس شبکه علم و تخصص لازم در راهاندازی و پشتیبانی شبکههای WAN و LAN دارد. که بهطورکلی میتوان گفت، میتواند شبکههای مختلف کامپیوتری را در سطحهای مختلف ایجاد و به یکدیگر متصل کند. این شبکهها میتواند در یک محیط کوچک و یا یک طبقه از ساختمان باشد و یا اینکه شبکهها در سطح جهانی باشند.
در کنار این موارد برای بالا بردن امنیت دادهها و اطلاعاتی که بین کامپیوترها منتقل میشود. کارشناس شبکه وظیفه دارد که این امنیت را ایجاد کند. وظیفه یک کارشناس شبکه برنامهریزی، راهاندازی و مدیریت شبکهها است. میتوان گفت، شبکهها در دستههای زیر دستهبندی میشوند که کارشناس شبکه علم و تخصص کار در حوزه آنها را دارا است:
شبکههای LAN
این نوع شبکهها محلی هستند و مربوط به یک فضای محدود میشوند. شبکه LAN در فضای یک اداره و شرکت که در یک ساختمان قرار دارد، قابل انجام است.
شبکه MAN
این نوع شبکه به شبکه شهری معروف است که شبکههای محلی که در یک شهر قرار دارند را به یکدیگر متصل میکند.
شبکه WAN
در این نوع شبکه سیستمهای درون مرز را به یکدیگر متصل میکند.
شبکه GAN
در این نوع شبکه کامپیوتری، شبکههای فراتر از مرزها به یکدیگر متصل میشوند. کارشناس شبکه با این شبکهها آشناست و میتواند بابیانی ساده مشکلات را توضیح دهد و بادانش و تخصص خود نسبت به رفع آنها اقدام کند. اگر شما نیز به کامپیوتر و سختافزار و نرمافزار آن علاقه دارید، میتوانید با داشتن تحصیلات و یا آموزشهای مربوط به آن به این شغل وارد شوید.
نحوه ورود به شغل شبکههای کامپیوتری
حال که روزبهروز نیاز به کارشناس شبکه در ادارات مختلف، سازمانها، شرکتهای خصوصی و … افزایش مییابد، میتوان کارشناس شبکه را بهعنوان یک شغل انتخاب کرد که باید با نحوه ورود به این شغل آشنایی داشته باشید.
اگر دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط با آن یعنی مهندسی کامپیوتر، کارشناسی ارشد در زیرشاخهها و گرایشهای مهندسی فناوری اطلاعات، تحصیل در رشته شبکههای کامپیوتری و … باشید، میتوانید در این شغل فعالیت کنید، اما در مقابل برای افرادی که رشته تحصیلیشان چیز دیگری است امکان ورود به این شغل نیز مهیا شده است.
این افراد میتوانند با گذراندن آموزش طراحی شبکه به این حرفه وارد شوند. البته باید آموزشهای آنها معتبر باشند تا این حرفه را بهطور تخصصی و کامل یاد بگیرند. معمولاً بیشتر افراد بهجای تحصیلات طولانیمدت در دانشگاهها، این فعالیت را از طریق آموزش پیگیری میکنند و مدرک مربوطه را اخذ میکنند که پس از کسب تجربه میتوانند وارد بازار کار شوند.
گذراندن دورههای آموزش شبکههای کامپیوتری با کسب تجربه همراه است. شما میتوانید در مدت کوتاهتری و با کسب گواهیهای لازم بهعنوان کارشناس شبکه در شرکت، ادارات و … استخدام شوید.
حقوق کارشناس شبکه
در حال حاضر مشکل بیکاری در کشور زیاد است، اما نیاز به کارشناس شبکه به دلیل استفاده از کامپیوتر و تجهیزات جدیدتر برای بالا بردن ایمنی و سازماندهی اطلاعات بخشهای مختلف روزبهروز بیشتر میشود و یک نیاز بهحساب میآید.
معمولاً بیشتر شرکتهای خصوصی، ادارات و … حتماً از نرمافزار و کامپیوتر برای بخشهای مختلف استفاده میکنند. این موضوع نیاز به حضور یک کارشناس شبکه را در اینچنین محیطهایی افزایش میدهد. حال که روشن شد، بازار کار کارشناس شبکه کامپیوتری زیاد و رو به افزایش است، در خصوص حقوق آن نیز اطلاعاتی ذکر خواهیم کرد.
افراد میتوانند بهعنوان کارشناس شبکه دریکی از ادارات دولتی کار کنند که حقوق و مزایای آنها مطابق با قوانین حقوق دریافت میکند. معمولاً این حقوق نسبت به دیگر مشاغل بسیار مناسب و راضیکننده است.
از طرفی اگر در شرکتهای خصوصی مشغول به کارشده باشید، مطابق با قرارداد، سطح تخصص، تجربه و … حقوق و مزایا دریافت خواهید کرد. درواقع در هرکجا که کارکنید، نوع پست شما یعنی کارشناس شبکه، مدیر شبکه و … از اهمیت برخوردار است و مزایای آن تقریباً با یکدیگر متفاوت است. طبق آمار منتشرشده در سال ۹۹ میانگین درآمد ماهیانه یک کارشناس شبکه مابین پنج میلیونتا هفت میلیون بوده است که بازهم ممکن است، هر شرکت متناسب با تخصص و رده شغلی مبلغی بیشتر یا کمتر از این مقدار را پرداخت کند.
بهطورکلی اگر به این شغل علاقه دارید، بازار کار مناسبی دارد و اگر بتوانید در آن تخصص و مهارت خود را بهخوبی نمایش دهید، حقوق بیشتری برای شما در نظر گرفته خواهد شد.
موارد موردنیاز آموزش
برای فعالیت در هر شغلی مهارت و تخصص در کنار یکدیگر نیاز است تا فرد بتواند فعالیت خود را به بهترین شکل انجام دهد. برای آنکه شخصی بهعنوان کارشناس شبکه و یا مهندس شبکه فعالیت خود را آغاز کند، باید دورهها و آموزشهای پایه را مانند Network+ را گذرانده باشد.
در کنار این آموزشهای پایه، دورههای تخصصیتری نیز وجود دارد که برخی از آنها عبارتاند از:
- MCSA
- MCSE
- CCNA
- CCNP
- MTCRE
- MTCNA
- و …
دوره Network+
همه افرادی که قصد دارند، بهعنوان کارشناس شبکه وارد بازار کار شوند به گذراندن این دوره آموزش شبکه نیاز خواهند داشت. درواقع این دوره آموزشهای لازم در خصوص طراحی، عیبیابی و … انواع شبکه را آموزش میدهد. دوره نتورک پلاس لازمه گذراندن دورههای سیسکو و مایکروسافت است. دوره network+ رایگان استاد فلاح زاده
دوره CCNA
پس از گذراندن دوره نتورک پلاس و آشنایی با مفاهیم و اصول راهاندازی شبکه کامپیوتری نوبت به گذراندن دورههای تخصصیتر میشود. دوره آموزشی CCNA از برند سیسکو یکی از آنهاست. گذراندن این دوره برای حرفهای شدن بهعنوان ادمین شبکه بسیار نتیجه بخش است.
مفاهیم در این دوره آموزشی بسیار جامع و گسترده است و دسترسی شمارا به منابع آموزشی مختلفی فراهم میکند.
دوره MCSA
دوره دیگری که میتوان برای وارد شدن به بازار شبکههای کامپیوتری گذراند، دوره MCSA است که مربوط به شرکت مایکروسافت است. این دوره آغازکننده فعالیت شما با تجهیزات برند مایکروسافت است. این دوره دربردارنده اطلاعات کاملی از اصول شبکه است که پس از گذراندن آن، فرد نسبت به تخصص و مهارت در زیرساختهای شبکه، پشتیبانی، اساس کار و … کاملاً آگاه است.
دوره MCSA مایکروسافت را بدون گذراندن دوره نتورک پلاس نیز میتوان گذراند زیرا تمام مباحث این دوره را پوشش میدهد و نیاز به گذراندن این پیشنیاز ندارد.
گذراندن هرکدام از آموزشهای فوق در برخی از شرکتها و سازمانها لازم و ضروری است. شما میتوانید آنها را بگذرانید و بر مهارت و تخصص خود اضافه کنید تا در پستهای بهتری مشغول به کار و از مزایا و حقوق بیشتری بهرهمند شوید.
آموزش طراحی شبکه های کامپیوتری بهصورت رایگان
دانش و تخصص شبکههای کامپیوتری یکی از نیازهای روز جامعه نهتنها در حال حاضر بلکه در آینده نیز است. این امر بهواسطه نیاز روزافزون به کامپیوتر و علوم آن است که این گفته به دلیل استفاده از سیستمهای تحت وب، کامپیوتر و … در مشاغل مختلف است. ورود به شغل مهندس شبکه از طریق تحصیل در دانشگاه امکانپذیر است. برای افراد با رشتههای تحصیلی دیگر این امر از طریق گذراندن دورههای آموزشی که در بالا ذکر شد، قابل انجام است و بیشتر افراد از این طریق وارد بازار کار شبکه میشوند.
برای ثبتنام در این دورهها باید هزینه پرداخت کنید که البته بخشی از دورههای آموزشی همچون نتورک پلاس بهصورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد. تیم techone24 برای شما عزیزان ویدیوهایی را باکیفیت بالا، توسط مدرس باسابقهی این حوزه، جناب استاد فریبرز فلاح زاده تعریف کرده است. برای دریافت ویدیوهای آموزشی رایگان آموزش شبکههای کامپیوتری روی لینک کلیک کنید. در صورت میل به یادگیری، حتماً باید در این دورهها ثبتنام کنید و بهطور کامل آنها را بگذرانید تا آموزشهای تئوری و اصولی را بهطور کامل یاد بگیرید و سپس با اطمینان خاطر وارد بازار کار شوید.
نرم افزارهای آموزش طراحی شبکههای کامپیوتری
در طراحی شبکه نیاز است که متناسب باکاری که انجام میگیرد، از نرمافزار خاصی استفاده شود. هرکدام کارایی و هدف خاص خود رادارند. نرمافزارهای مختلفی در طراحی شبکه مورداستفاده قرار میگیرد که در ادامه برخی از آنها را بهاختصار توضیح خواهیم داد:
نرم افزار Diagram Designer
این نرمافزار بهطور رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد که موارد استفاده از آن در طراحی نمودار، نقشه، دیاگرام و… است. استفاده از آنها در طراحی زیرساختهای شبکه بسیار زیاد است. نرمافزار Diagram Designer به شما این اجازه را میدهد که یک دیاگرام متناسب با آنچه در ذهن دارید، طراحی کنید.
نرم افزار Network Notepad
یکی دیگر از نرمافزارهای رایگان در حوزه شبکه کامپیوتری نرمافزار Network Notepad است. این نرمافزار به کاربر این امکان را میدهد که نمودارهای شبکه را به کمک آن طراحی کنند و درنهایت تجزیهوتحلیلهای لازم بر روی آنها انجام بگیرد.
در کنار این ویژگی میتواند به کمک نوارابزارهای مختلفی که در این برنامه وجود دارد، متن، قالب و … را به آن اضافه کرد و آیتمهای مختلف را تنظیم یا قفل کرد. بهطورکلی برای این نرمافزار میتوان ویژگیهایی چون امکان طراحی نمودار، تراز اتوماتیک بین لینکها، قفلکردن قسمتهای مختلف نمودار، امکان جستوجو در کتابخانه، سفارشیسازی و … را بیان کرد.
در کنار این دو نرمافزار، نرمافزارهای دیگری در طراحی شبکه مورداستفاده قرار میگیرد که برخی از آنها در ادامه لیست شدهاند:
- نرمافزار eDraw Max
- نرمافزار Netprobe
- نرمافزار Dia
- نرمافزار Cade
- نرمافزار Lanflow rgq
بایدها و نبایدهای آموزش طراحی شبکه کامپیوتری
- طراحی شبکههای آموزش یکی از راههای کسب درآمد است که میتوان با گذراندن دورههای آموزشی، به یک مهندس و کارشناس تمامعیار شبکههای کامپیوتری تبدیل شوید.
- البته فقط شرکت در آموزشها شمارا به یک کارشناس شبکه حرفهای تبدیل نمیکند بلکه باید برای یادگیری آنها باید وقت و زمان صرف کنید و تمام مباحث را بهخوبی یاد بگیرید.
- دورههای آموزش طراحی شبکه متفاوت است و هرکدام میتوانند نیاز کاربران را بهطور اختصاصی رفع کنند پس با گذراندن دوره نسبت به یادگیری کامل طراحی شبکه اقدام کنید.
- بهعنوان یک کارشناس شبکه باید سعی کنید که مطالب را بهطور شفاف برای دیگر افراد درگیر در پروژه بیان کنید.
- پس از گذراندن آموزشها باید به کسب تجربه بپردازید پس از همان ابتدا به دنبال کار در سمتهای بالا نباشید.
کلام پایانی
نیاز به کامپیوتر و علم آن روزبهروز بیشتر میشود که همین امر سبب افزایش زمینههای شغلی زیادی شده است. فعالیت در طراحی شبکههای کامپیوتری یکی از تخصصهای موردتقاضا در شرکتها و ادارات مختلف است. به همین دلیل آموزش طراحی شبکههای کامپیوتری بسیار اهمیت پیدا کرده است. فعالیت در طراحی شبکه میتواند از طریق تحصیلات دانشگاهی یا گذراندن دورههای آموزش طراحی شبکه از طریق آموزشگاههای مختلف باشد.
در این مطلب اطلاعاتی در خصوص دورههای آموزش طراحی شبکههای کامپیوتری ذکر شد که اگر شما نیز قصد فعالیت در این حوزه و کسب درآمد از طریق آن رادارید، اطلاعات ذکرشده میتواند کمککننده باشد. همچنین اگر قصد آموزش در این رشته رادارید میتوانید از آموزشهای آکادمی تکوان ۲۴ استفاده کنید و از دورهی اول این آموزش با عنوان network+ استفاده کنید.